Kwaliteit en Veiligheid

Kwaliteit en Veiligheid staan zeer hoog aangeschreven bij Rinkens-Stein.

Om de constante kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen naar onze klanten, medewerkers en alle andere partijen betrokken bij Rinkens-Stein zijn wij VCA 2008 en ISO 9001 gecertificeerd.

Voor ons als opdrachtgever is de certificering van Rinkens-Stein een garantie.

...en dit zeggen onze medewerkers:

Sinds de invoering van de certificeringen weten we als medewerkers precies waar we op moeten letten. Ondanks onze ruime ervaring brengen de certificeringen ook voor ons een meerwaarde, die de klant ook terugziet in de uitvoering van de opdrachten.

Wenst u meer informatie over onze certificeringen neem dan contact met ons op via het contactformulier.

BV_Certification_ISO9001 RinkensLogo-VCA Rinkenslogo nen en1090

NEN-EN 1090 norm voor het vervaardigen van staalconstructies

De NEN-EN 1090-1 is de geharmoniseerde Europese norm, van toepassing op dragende stalen constructies. Alle dragende stalen constructies, moeten vanaf juli 2014 volgens deze norm gemaakt worden.

De EN 1090-1 norm is gepubliceerd, omdat vanaf 1 juli 2014 constructieve bouwproducten CE gemarkeerd moeten worden. Daarnaast moet er ook een conformiteitsverklaring te worden afgeven. De EN 1090-1 norm heeft consequenties voor fabrikanten van stalen, RVS en aluminium constructiedelen voor de bouw. Deze norm zorgt voor gelijke en uniforme regels binnen Europa voor het vervaardigen en verhandelen van constructies.

Rinkens is door Bureau Veritas beoordeeld op haar geschiktheid en geleverde prestaties voor EN1090 en in het bezit van een EN1090 certificaat. Wij zijn gecertificeerd om werkzaamheden tot en met uitvoeringsklasse EXC 2 te mogen uitvoeren en voldoen hiermee aan alle wettelijk gestelde eisen.

Rinkens Stein BV levert een CE-markering en prestatieverklaring op alle vervaardigde stalen en/of constructie delen.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om de medewerkers veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

ISO 9001 kwaliteitswaarborg voor de klant

ISO 9001 stelt de criteria voor een kwaliteitsmanagement systeem en is een standaard waarvoor Rinkens gecertificeerd is. Deze norm is gebaseerd op een aantal principes voor kwaliteitsborging met een sterke focus op de klant, de motivatie en betrokkenheid van het management, de procesbenadering en voortdurende verbetering. Met behulp van ISO 9001 zorgt Rinkens ervoor dat klanten een consistente, kwalitatief hoogwaardige producten en diensten verkrijgen.