Ons Bedrijf

50 jaar ervaring

Kennis en ervaring ingezet voor onze klanten

Rinkens Stein KantoorFamiliebedrijf dat ook grote opdrachten snel en tegen scherpe prijzen uitvoert.

Met bijna 60 jaar ervaring, vakbekwame medewerkers en inmiddels de derde generatie Rinkens aan het roer, hebben we alle expertise in huis om samen met u mee te denken bij het oplossen van uw specifieke vragen en wensen.

In 1958 heeft grootvader, Jeu Rinkens, officieel zijn bedrijf gestart vanuit de schuur achter zijn woonhuis in Stein. Zijn klanten waren destijds vooral particulieren en bedrijven in de bouw-, en agrarische sector. De werkzaamheden bestonden uit laswerk van kleine constructies en reparatiewerkzaamheden. Maar ook werden van oude afgedankte mijnlampen souvenirs gemaakt voor diverse souvenirwinkels in de omgeving van Valkenburg. Noodgedwongen werd het bedrijf al snel overgenomen door zijn kinderen, onder wie Jan, de vader van de huidige directeur Mischa Rinkens.

In 1969 zijn we begonnen met de productie en onderhoud aan grondverzetmachines van bedrijven die actief waren met de aanleg van de Scharbergbrug op de A76 naar Brussel. Dit was tevens het jaar dat de schuur uitgebreid werd met een grotere loods.
Bij het produceren van graafbakken kwam ook veel plaatwerk kijken. Rond 1973 hebben we de eerste knipschaar en brandsnijtafel aangeschaft voor het plaatwerk. In 1978 hadden we behoefte aan meer ruimte om te werken. We zijn begonnen met de bouw van een nieuwe hal op de bestaande locatie.

Nadat we halverwege jaren 80, volledig uit ons jasje waren gegroeid, was het tevens noodzakelijk om uit de bruisende dorpskern te verhuizen naar het industrieterrein Sanderboutlaan in Elsloo. Door het groot aantal H-balken en voetplaten dat nodig was om het project “geluidscherm Van Brienenoord” te produceren was een grotere loods meer dan welkom. In 1991 is dan ook het nieuwe bedrijfspand op onze huidige locatie in gebruik genomen. Onze activiteiten, hadden zich inmiddels verder ontwikkeld, onder meer in het produceren van geluidschermen en brugleuningen.

In 1998 werd er een aparte BV opgericht t.w. Rinkens Techno Equipment B.V.
Rinkens Techno Equipment B.V. fungeert als een mobiele werkplaats voor projecten op locatie, vaak met klant specifieke eisen. Dit kunnen staalconstructies zijn, maar ook machine,- en apparatenbouw of onderhoud. Rinkens Techno Equipment last, kottert en monteert op locatie en staat dankzij een rijdende mobiele werkplaats garant voor de service. Het bedrijf beschikt bovendien over transport mogelijkheden tot 7,5 ton.

Rinkens Stein B.V. produceert met behulp van moderne technieken bermbeveiligingsproducten, grondverzetproducten, constructiewerk, pluktreinen, hekwerken en vele andere oplossingen. Zowel enkel stuks als kleine en grote series behoren tot de mogelijkheden. Ook bewerkt Rinkens Stein B.V. staal, weervast staal en RVS voor in de tuin, op maat. Tot de klanten behoren bouwbedrijven, wegenbouwers, aannemers, machinebouwers en particulieren in heel Nederland en België. Het bedrijf is sinds 1995 al ISO 9001 gecertificeerd.

We investeren continu in nieuwe technieken. Hierdoor groeien we mee met de voortdurend veranderende vraag naar oplossingen voor klant specifieke producten en projecten. Bovendien investeren we in scholing van onze mensen. We hebben tal van experts in huis die in goed overleg met de klant aan maatwerkoplossingen werken. Een tweede manier is groeien in de breedte. Begin 21ste eeuw is onze montage-afdeling actief geworden. In 2010 hebben we met Rinkens Tuin en Staal een nieuwe markt aangeboord. Alle onderdelen zijn antwoorden op vragen uit de markt. Als ondernemer moet je alert zijn, steeds vernieuwen.

Trouwe klanten krijg je niet, die moet je verdienen. En Rinkens bewijst al vele jaren dat het een teamspeler is. We denken mee met klanten, lossen hun problemen op en doen wat we beloven.

Een modern bedrijf is een levend onderdeel van de maatschappij dat respondeert op veranderingen. Nieuwe opdrachten binnenhalen is goed. Maar nog belangrijker ..... bestaande opdrachtgevers houden. Dat is een zaak van flexibiliteit, van kwaliteit en service. Trouwe klanten krijg je niet. Die moet je verdienen.

Het Rinkens effect

Waarom onze klanten zaken met ons doen

  • 1.Snelle LevertijdenBij Rinkens doen we graag dat stapje extra. Het kan altijd gebeuren dat een grondbak onverwachts kapot gaat. Een machine die stil staat kost geld. Of een onverwachte opdracht aan uw kant waar u extra mensen voor nodig heeft. Rinkens is bereid net dat stapje extra te doen. Onze commitment naar onze klanten. Wij ontzorgen u volledig.
  • 2.Scherpe PrijzenKwaliteit en scherpe prijzen gaan bij Rinkens wel samen. We begrijpen uw uitdaging om projecten succesvol en binnen budget te realiseren. Door onze ervaring en korte lijnen kunnen we in alle gevallen competitief zijn. Over kwaliteit valt niet te discussiëren (die moet goed zijn), over de prijs worden we het wel eens.
  • 3.PartnershipWe hechten waarde aan een lange relatie met onze klanten. Met vele van onze klanten hebben we al tientallen jaren een relatie. We zijn daarom meer dan uw leverancier. We zijn uw partner in business en denken graag mee en adviseren u graag. Een dergelijke relatie levert u heel veel op.

Ons team

laatste nieuws

Wij houden u op de hoogte van de markt en ons bedrijf